Archives For Algemeen

Robinvanlohuizen.com

Nieuw jaar, nieuwe website.

De afgelopen jaren heb ik gewerkt en geblogd onder mijn label Blue Ocean. In de praktijk werken mijn klanten voornamelijk met mijzelf en daarom heb ik besloten het merk Blue Ocean minder te gaan laden. De nieuwe website kun je hier vinden, de huidige website van Blue Ocean blijft voorlopig in de lucht maar nieuwe updates plaats ik op www.robinvanlohuizen.com.

durf te kiezen voor groei

Groeien betekent kiezen zonder te verliezen.

Ondernemende mensen hebben van nature de neiging om zoveel mogelijk opties open te houden. Hoe meer opties, des te meer kansen zou je zeggen. Toch?

Maar in de praktijk gaat die vlieger vaak niet op. Integendeel zelfs. Succesvolle mensen en bedrijven hebben juist met elkaar gemeen dat ze keuzes durven maken. Wat je niet doet is minstens zo belangrijk als wat je wel doet. Zo kun je met je aanbod van producten of diensten onmogelijk ‘alles voor iedereen’ zijn. Meestal eindig je dan als ‘niets voor niemand’.

Wie keuzes maakt, gaat focussen. Je gaat je tijd, geld en talent concentreren. Dat leidt tot zichtbaar resultaat en stimuleert je om op de ingeslagen weg door te gaan. Je wordt beter en succesvoller in wat je doet en hoe je dat doet. Omgekeerd kun je gemakkelijk bedenken wat er gebeurt als je je tijd, geld en talent moet versnipperen over verschillende doelen of bezigheden… Juist.

Maar welke keuzes doen ertoe? En hoe kom je tot een goede beslissing? Als je daar nieuwsgierig naar bent, bezoek dan Ik-Start-Nu, het Starters Event voor Apeldoorn op 24 oktober tussen 10:00 en 14:00 uur in De Cantharel. En schuif daar aan ‘De Ronde Tafel’ van Robin van Lohuizen. Hij weet alles van omzetgroei en commerciële strategie. En over het maken van de juiste keuzes. Kijk op: www.ik-start-nu.nl

Summertime

Summertime

Het is weer vakantie, tijd om te genieten met je gezin en je accu weer helemaal op te laden. Niet aan het werk denken en een paar weken helemaal offline (ze kunnen echt wel zonder je).

Als je na het beachvolleybal in je hangmatje ligt met een Mojito, denk dan eens na over de volgende 3 vragen:

  1. Wat wil je écht met je bedrijf bereiken? Wat zijn je doelen?
  2. Waar ben je de hele week eigenlijk druk mee en waar zou je druk mee willen zijn?
  3. Wil je meer nieuwe klanten of zou je meer uit je bestaande klanten willen halen?

Deze vragen geven je focus en helpen je om de periode na je vakantie lekker door te komen zonder dat je op de volgende vakantie weer moet uitpuffen. Time management bestaat niet, da’s namelijk een paracetamolletje. Prioriteitsmanagement bestaat wel en da’s nu net iets waar jij wél invloed op hebt.

Focus, en je volgende vakantie wordt nog beter. Geniet van je vakantie!

© Robin van Lohuizen

Robin van Lohuizen

Beter leren samenwerken? Ga vliegen!

Deze week was ik door Rob van Vliegen van Yellow Wings uitgenodigd om zijn bedrijf te bezoeken. We waren met elkaar in gesprek gepraat op vliegveld Teuge, we delen namelijk een gezamenlijke passie en dat is de luchtvaart.

Rob coacht managers om beter te communiceren en samenwerken en gebruikt de luchtvaart als inspiratiebron. Yellow Wings is een flight simulatiebedrijf waar ze doormiddel van een professionele cockpit van een Boeing 737-800 de beleving van echt vliegen nabootsen.

In een serious game van een halve of hele dag krijg je als team inzicht hoe je met elkaar communiceert en samenwerkt. Spannend, intensief en vooral confronterend.

© Robin van Lohuizen

Masterclass Kiezen Voor Groei

Masterclass: Kiezen Voor Groei

Je bedrijf is financieel gezond en je wil vooruit. Het is tijd voor de volgende stap. Je merkt dat de wereld om je heen veeleisender is geworden. De oude aanpak werkt niet goed genoeg meer. De boel staat stil en het is tijd dat er weer beweging in komt. Herkenbaar? Dan is de Masterclass ‘Kiezen Voor Groei’ écht iets voor jou.

Reserveer jouw plek in de exclusieve Masterclass ‘Kiezen voor groei’ van Robin van Lohuizen en Robert Essenstam. In vijf dagen vol inspiratie en praktijk, stomen zij je klaar voor de volgende stap in de ontwikkeling van je bedrijf.
Lees verder…

Dinner for Five Blue Ocean

Dinner for Five

Een avond waarin je samen met andere ondernemers of directeuren spart over de zakelijke uitdagingen waarvoor je staat én de mooie dingen in het leven. Want ondernemen is niet alleen maar werken en omzet laten groeien, het is ook een ‘way of life’. Kansen zien en pakken, geven en nemen, hoge toppen beklimmen en ook de weg naar beneden ervaren.

Ontspannen & vertrouwelijk
Daarom organiseer ik Dinner for Five. Een avond op een toplocatie, met goed eten en drinken, waarbij we met elkaar op een ontspannen en vertrouwelijke manier kunnen praten. En smaakt dat naar meer, dan nodig ik je graag uit voor de Blue Ocean Club.